Lammgryta a la Hakadal, en gryta med internationell prägel.


Lammgryta för 6 personer
Ingredienser:

ca 800 g Benfri lammbog
2 st färska hela rödbetor
4 st charlottenlök
2 st Spansk sötpaprika
4 st morötter
1 bit (ca 150 g) rotselleri
½ blomkål
200 g stark choritzokorv 
1 msk ramslökpasta
1 handfull färsk timjan
1 handfull färsk rosmarin
1 dl grovskuren bladpersilja
2 msk tomatpuré
½ liter vatten
1 l gott rödvin
Salt och peppar

1:Skala och skär rotsakerna&grönsakerna i mindre tärningar. Korven i tunna skivor och lammköttet i lagom stora tärningar.
2: Bryn rotsakerna/grönsakerna först i en tillräckligt stor gryta, lyft dem upp och låt vila. Stek choritzokorven tills den fått vacker stekyta, lyft upp den ur grytan och fortsätt med att steka lammköttet tills det fått en vacker färg, lägg till sist i tomatpuren och alla örterna samt ramslökspastan.
3: Häll på vinet, salta och peppra lätt och låt lammköttet puttra i grytan under 1 (en) timme. 
4: Lägg i alla det stekta rotsakerna och choritzo korven, fyll på med vatten, salta och peppra lätt. låt grytan puttra på svag värme i ytterligare 1 (en) timme varefter du tillsätter den grovhackade persiljan och serverar det hela med kokt ris.

Bon appetit

Kommentarer