Kycklingsallad med sommarsmak. Sallad nr 1.

En kycklingsallad sommaren till ära, jag plockar några blad av naturens ädlaste kryddor, harsyra till min somriga kycklingsallad, ett antal blad av ängssyra, några vita kronblad av den prunkande bonde rosen och en hel del färska, varma och söta jordgubbar, slår allting ihop med en handfull nyplockad rukkola och sockerärter, några små olikfärgade cherry tomater, klyftade rädisor och en nog så färsk skivad växthusgurka. 

Steker min gårdskycklingfilé på lagom värme i stekpannan, kryddar den med endast salt och peppar, på så vis bibehåller jag den ursprungliga och rena kycklingsmaken. Tar den upp ur pannan och låter den vila på köksbänken tills den svalnat, skär den sedan i lagom stora bitar. 

Blandar samman en vinegrätt på 1 msk stark senap. ( i mitt fall en Bromars senap) ½ tsk salt, några varv ur pepparkvarn, 1 msk citronsaft, 2 msk balsamvinäger och 1 dl god rypsolja. Lägger detta i en liten dressing flaska med lock. Kom ihåg att skaka flaskan fören du häller på dressingen.

Lägg allting vackert upp på ett serveringsfat och droppa över dressingen. Toppa med några kvistar blommande timjan. Servera med ett gott bröd till, typ en grov batong eller ett stenugnsbakat surdegsbröd. Och självklart ett gott vitt vin till. Det här är mat som passar i sommarvärmen.
Ha en riktigt skön sommar, den är faktiskt inte slut ännu!

Bon appetit

Kommentarer