Salami och pastrami i all ära men den här uppstudsiga viltsalamin
har nog så egen smak och speciellt en egen karaktär, -lite som det
Italienska temperamentet, - eldigt och passionsfullt, men också
samtidigt lite Nordiskt, behärskat och tålmodigt. Korven är även
om den är koncentrerad och stark väldigt måttfull och givmild i
sin smak, den har en smak av det djupa skogarna och det vilda
som ger den dess fina och säregna karaktär. Den behöver inte ett
mångfald med tilltugg eller ens ingredienser för att bli presenterad
på tallriken, en enkel sallad duger mer en väl.
Tag några potatisar och skiva dem tunnt, stek dem därefter i olja
tills det är gyllenbruna, lyft dem upp på hushållspapper att rinna
av. Lägg upp en näve isbergssallad på tallriken och bygg upp ett
torn med varvvis potatisflarn och viltsalami. Blanda ihop en liten
dressing på 2 msk olivolja och 1 tsk balsamvinäger, salt och
peppar, och häll det runt om på tallriken. Skär en scharlottenlök i
små tärningar och strö det över tallriken. Avsluta med någon kvist
färsk timjan.
Bon apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar