MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

söndag 17 maj 2009

17 maj. Norges nationaldag







En dag då hela Norge firar med buller och bång. Det finns inte
den minsta lilla avkrok i detta avlånga land som inte skulle fira
nationaldagen den 17 maj, allt som kan krypa och gå är ute
dessutom i sin finaste stas. Parader på parader avlöser varandra
med början från klockan 0900 till klockan 1400 så ingen behöver
gå miste om det då. Allt avslutas sedan på det bästa tänkbara
sätt med Kung Haralds, Hans majestäts kungliga musikgarde.
Jag säger bara VILKEN DAG, och än en gång Gratulerer med
dagen Norge.


Inga kommentarer: