Kantarellfylld "Capio" Röd paprika
Bon apetité
med en gurksallad och brynt blomkål
Spetsig paprika finns av olika sorter och färgerna varierar
allt ifrån vitt, gult, grönt och rött. Längden varierar mellan
ca 15 - 25 cm. "Capio" från Ungern är en röd fin paprika,
mycket glansig i skalet. Paprikan är lite sötare i smaken
än den traditionella röda paprikan. Den passar utmärkt att
ätas som den är och så är den lätt att skära i vackra ringar,
eller att använda i matlagnig, en utmärkt råvara att fylla
och gratinera i ugnen, och när den dessutom är lagom stor
för att bli till en hel måltid för en person så är den ett gott
alternativ, dessutom som en grönsaksrätt i sig. Jag har valt
att fylla dem med stekta kantareller och toppa dem med
lite riven parmesanost, därefter gratinera dem i ugnen, och
under tiden förbereds gurksalladen så att gurkan skärs
på längden i mycket smala och tunna strimlor som läggs
i en marinad av 1 dl ättika, ½ liter vatten, 1 tsk salt och
½ dl socker samt några pepparkorn, där skall det ligga
och marinera sig tills det fyllda paprikorna är färdiga då
lyfts det upp och placeras på tallrikar i en lagom mängd.
Bryn några små blomkålsbuketter i lite smör, salta och
peppra försiktigt och skvätta några droppar tabasco över
och servera som tilltugg till det fyllda paprikorna.
allt ifrån vitt, gult, grönt och rött. Längden varierar mellan
ca 15 - 25 cm. "Capio" från Ungern är en röd fin paprika,
mycket glansig i skalet. Paprikan är lite sötare i smaken
än den traditionella röda paprikan. Den passar utmärkt att
ätas som den är och så är den lätt att skära i vackra ringar,
eller att använda i matlagnig, en utmärkt råvara att fylla
och gratinera i ugnen, och när den dessutom är lagom stor
för att bli till en hel måltid för en person så är den ett gott
alternativ, dessutom som en grönsaksrätt i sig. Jag har valt
att fylla dem med stekta kantareller och toppa dem med
lite riven parmesanost, därefter gratinera dem i ugnen, och
under tiden förbereds gurksalladen så att gurkan skärs
på längden i mycket smala och tunna strimlor som läggs
i en marinad av 1 dl ättika, ½ liter vatten, 1 tsk salt och
½ dl socker samt några pepparkorn, där skall det ligga
och marinera sig tills det fyllda paprikorna är färdiga då
lyfts det upp och placeras på tallrikar i en lagom mängd.
Bryn några små blomkålsbuketter i lite smör, salta och
peppra försiktigt och skvätta några droppar tabasco över
och servera som tilltugg till det fyllda paprikorna.
Bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar