Rukkolasallad med parmesan, pinjenötter
parmaskinka, gorgonzola samt päron och soltorkade tomater
Ingredienser:
En stor mängd rukkola, spara inte på det, var generös.
2 st skalade och tärnade päron
100 gr gorgonzola ost i små tärningar
15 st soltorkade tomater skurna i bitar
80 g riven parmesan
Några stjälkar vårlök skurna i mindre bitar
1 st hel gurka skuren i små tärningar
3 msk rostade pinjekärnor
6 st skivor av parmaskinka, stekta i panna tills det
blivit knappriga, därefter brytna i flak.
Saften av en lime
1 tsk tryffelsalt
1 dl god jungfru olivolja
1: Blanda samman allting utom parmaskinkan och dressingen.
Lägg det på ett ovalt fat. Strö tryffelsaltet över salladen och
pressa saften av limen över. Den i pannan stekta, brynta, parma-
skinkan bryter du upp i mindre flak och fördelar den jämt över
hela salladen, till sist häller du över den goda olivoljan och
serverar tillsammans med ett italienskt bröd tex; chiabatta eller
fuccatio.
2: Som andra tilltugg till den här klassiska rätten bör du ha stekta
och fyllda aubergins, (äggplanta). Gör så här: tag en aubergin och
skiva den i tunna skivor, sätt på varannan skiva salt och peppar,
1 st anjovis filebit, ett blad basilicum och en tunn parmesan-
ostskiva. Lägg på toppen av detta en skiva av aubergin, vänd nu
detta i uppvispat ägg och därefter i skorpmjöl, stek i olja tills det
blivit gyllene och knaprigt, servera dem direkt ur pannan varma.
Lägg det på ett ovalt fat. Strö tryffelsaltet över salladen och
pressa saften av limen över. Den i pannan stekta, brynta, parma-
skinkan bryter du upp i mindre flak och fördelar den jämt över
hela salladen, till sist häller du över den goda olivoljan och
serverar tillsammans med ett italienskt bröd tex; chiabatta eller
fuccatio.
2: Som andra tilltugg till den här klassiska rätten bör du ha stekta
och fyllda aubergins, (äggplanta). Gör så här: tag en aubergin och
skiva den i tunna skivor, sätt på varannan skiva salt och peppar,
1 st anjovis filebit, ett blad basilicum och en tunn parmesan-
ostskiva. Lägg på toppen av detta en skiva av aubergin, vänd nu
detta i uppvispat ägg och därefter i skorpmjöl, stek i olja tills det
blivit gyllene och knaprigt, servera dem direkt ur pannan varma.
bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar