Galette Monick
Ingredienser:
1 st smördegsplatta
2 dl blandade bär, ( Smultron, åkerbär, blåbär och hallon)
En blandning av pudersocker och lite kakao
Vaniljglass
Dryck:
Åkerbärslikör och kaffe
Tag fram en eller två smördegs plattor, beroende på hur många du själv tänkt att äta, ... dela dem i två delar och lägg en klick bär i mitten på varje smördegsplatta ( Galett), strö över bärblandningen en liten gnutta potatismjöl, det gör du för att vätskan i bären skall hållas samman och inte rinna ut allt för mycket. Grädda dem därefter i ugnen på 225 grader i ungefär 12 minuter. Tag dem ut och strö över dem blandningen av pudersocker och kakao. Lägg en liten sked av vaniljglass över och servera genast. Hustrun är upphovsman till detta recept. Och som med allting i matväg: det enklaste är oftast det godaste.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar