MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

onsdag 29 december 2010

En liten uppgradering inför det nya året.


Bloggar blir ofta rekommenderade att byta profil, stil, rubriktext eller layout, någongång, att så att säga hålla sig moderna och upp to date, helt enkelt förnya sig eller göra en "ansiktslyftning"... Nåja, någon plastikkirurgi med påföljande hängläpp eller helskägg på fel ställe har jag då inte tänkt mig att gå med på, lika lite som att låta min blogg bli alltför utseendefixerad, men ett litet bidrag i det moderna samhällets tecken har jag ändå unnat min blogg, det nya är att blogg rubriken har fått ett tillägg, den heter nu Christians mat och minnen, samlade recept Min kokbok på nätet, annars så är allt det andra som förr och kommer så att förbli och alla är fortsättningsvis lika välkomna som alltid, recept får man kopiera så länge inget annat är uppgett, däremot ber jag  att man respekterar det upphovsmannarättsliga reglerna när det gäller mina egna foton på maten, frågar du om lov är det en självklar sak att du får kopiera dem för eget bruk, men olovligt kopierande slår jag ner hårt på av den enkla anledningen att bilderna är mina egna ( om inte annat uppges) och kommer även att finnas i en kokbok i den närmaste framtiden. Väl mött.

Inga kommentarer: