Äppel och rotsellerifylld Röding
potatis parisienne med smörstekt rödbeta samt morot
och en gräslöks-dillsås.
En hel röding där allt putset och benavskäret togs till vara för att koka den egna fonden var en given sak, ja en regel utan undantag kan vi väl nog säga. Fiskfilen fylldes så med en sallad på strimlad rotselleri och ett syrligt äpple. Filen veks ihop och stektes i smör tills den blev vackert gyllen färgad, men ändå inte överstekt.
Potatisen skalades och gröptes ur med ett så kallat kuljärn som gjorde små vackra runda kulor av potatisen, vilka sedan stektes i pannan tillsammans med smör, salt och peppar och en aning currypulver. Rödbetan och moroten skalades och skivades mycket tunt varefter de blancherades en kort stund och därefter smör-slungades samman med lite finskuren dill och gräslök. Det samma örterna användes till själva såsen som bestod av en enkel gräddsås kokad till lagom tjocklek och konsistens. Allting serverades enligt på bilden ovan.
Bon appetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar