Lamkotlett med rotselleripuré
spröda grönsaker, smörkokt nykål
och en rödvinssås
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
4 st lamkotletter
2 st små vårlökar med blast
1 morot i grova strimlor
100 g kålrot i grova strimlor
1 st grovt strimlat mindre nykålshuvud
1 st hel rotselleri
100 g smör
1 dl grädde
½ liter rödvin
1 dl vatten
1 tsk socker
salt och peppar
Ingredienser:
4 st lamkotletter
2 st små vårlökar med blast
1 morot i grova strimlor
100 g kålrot i grova strimlor
1 st grovt strimlat mindre nykålshuvud
1 st hel rotselleri
100 g smör
1 dl grädde
½ liter rödvin
1 dl vatten
1 tsk socker
salt och peppar
1: Skala rotsellerin och skär den i grova bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Tag den upp och kör den i mixer tillsammans med 50 g smör och 1 dl grädde. Salta och peppra samt smaka av. Håll den varm i kastrullen till servering.
2: Blanda samman ingredienserna för såsen, spara lite av rödvinet till att deglacera pannan med efter att du stekt dina lammkotletter. Låt såsen få småkoka under tiden som du blancherar nykålen och det andra grönsakerna. Tillsätt 50 g smör med grönsakerna och kålen och rör om ordentligt. Salta och peppra efter behag.
3: Stek lammkotletterna i panna med lite smör tills det fått en vacker färg. Under tiden skär du vårlöken i halvor på längden och lägger dem med i pannan med lammkotletterna, låt dem brynas lite och få färg, Häll därefter det sparade vinet i pannan och låt småputtra i någon få minuter. Tag upp kotletterna och löken och ställ dem på förvärmda tallrikar. Vätskan i pannan häller du över i såsen. Har det kokat in så tillsätter du lite vatten under omrörning. Servera allting genast.
bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar