torsdag 29 januari 2009

Bocuse D'or 2009, Lyon.


Alla kockars dröm är att en gång få
tävla i den största och prestige-
fullaste kocktävling som finns, dvs:
Bocuse D´or. 27.01-28.01 2009
var det för den 21:a gången som
den här tävlingen samlade världs-
eliten bland kockar till en kamp om
titteln värdens bästa kock 2009.

Jag kan med stor glädje och lycka
gratulera åter igen en kock med,
vid det här laget, stor berömmelse
och han är sannerligen den som
blev förtjänt guldstatyn avPaul
Bocuse. Varför jag säger åter igen är
av den anledningen att den här unga
förmågan vann inte bara i årets
Huvudtävling i Lyon, han tog
dessutom hem det invidiuelle guldet
i Bocuse Europic i fjol, 2008, här i
Norge, Stavanger, så han har nog all
anledning att känna sig mer en stolt.

GRATTIS TILL GEIR SKEIE FRÅN NORGE. GULD I
DEN STÖRSTA TÄVLING EN KOCK KAN DELTA I.

Eftersom det Norska Aker Nordic Seafood är en ständig
och sponsrande medlem för Bocuse D´or tävlingarna
var det med en glädjens tårar vi mottog beskedet om
att Geir Skeie vunnit guldet 2009. Samtidigt var det
med en stor stolthet vi kunde servera en kopia av
vinnarrätten på mitt jobb, den Norska Torsken.
Än en gång Grattis Geir Skeie.

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen