Det sägs att det enklaste kan vara det godaste och väldigt ofta
är det nog så sant. För den skull behöver inte ingredienserna
vara sämre, nejdå, det är råvaror av högsta kvalitet, några få,
men med en slagkraftig smak som retar gommen till det yttersta,
en bagatell för en livsnjutare, dessutom i det enklaste laget att
tillreda.
Myntta marinerad Ananas
med vaniljglass bolle
Ingredienser:
Färsk ananas i skivor
1 liten kruka färsk myntta
1 dl socker
1 msk citronsaft
med vaniljglass bolle
Ingredienser:
Färsk ananas i skivor
1 liten kruka färsk myntta
1 dl socker
1 msk citronsaft
1: Skala en hel Ananas och skiva ner den i tunna skivor.
Lägg skivorna på ett fat som rymmer alla skivorna.
2: Om du har en mortel tar du fram den och sätter den
färska mynttan och sockret i morteln, rör om tills allting
blivit till ett grönt skimmrande socker, mynttan har fin-
fördelats och sockret har sugit upp smaken och färgen
från mynttan. Tillsätt därefter citronsaften och rör om.
3: Strö mynttasockret över ananasskivorna och låt det
stå i kylen i ca 1 timme så hinner smakerna sätta sig i
ananasskivorna. Servera med en vaniljglass bolle.
Lägg skivorna på ett fat som rymmer alla skivorna.
2: Om du har en mortel tar du fram den och sätter den
färska mynttan och sockret i morteln, rör om tills allting
blivit till ett grönt skimmrande socker, mynttan har fin-
fördelats och sockret har sugit upp smaken och färgen
från mynttan. Tillsätt därefter citronsaften och rör om.
3: Strö mynttasockret över ananasskivorna och låt det
stå i kylen i ca 1 timme så hinner smakerna sätta sig i
ananasskivorna. Servera med en vaniljglass bolle.
Bon apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar