Beaconlindad kycklingfile med en svartsås
brynta morötter och örter
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
300-400 g kycklingfile (Kyckling bröstfile)
4 st skivor rökt beacon
2 st morötter i strimlor
4 st cherrytomater
3 st delade små pickles-saltgurkor
1 msk grovt skuren timjan
1 msk finskuren gräslök
Svart såsen:
3 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
1 msk svartvinbärsgele
1 msk socker
salt och peppar
1 msk smör
brynta morötter och örter
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
300-400 g kycklingfile (Kyckling bröstfile)
4 st skivor rökt beacon
2 st morötter i strimlor
4 st cherrytomater
3 st delade små pickles-saltgurkor
1 msk grovt skuren timjan
1 msk finskuren gräslök
Svart såsen:
3 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
1 msk svartvinbärsgele
1 msk socker
salt och peppar
1 msk smör
1: Börja med att koka svartsåsen: lägg alla ingredienserna för såsen
i en tjockbottnad kastrull och låt det koka tills endast en tredjedel
av vätskan återstår då rör du i smöret och tar såsen av värmen.
( Det här är en såkallad reduktion på vin och balsamvinäger och
gelen samt sockret ger såsen dess söta karaktär och smak).
2: Linda in kycklingfilen hel i alla fyra beaconskivorna och stek
i stekpannan tills beaconet fått en gyllene färg, efterstek därefter
kycklingen inlindad i folie i ugnen på 165 grader tills den är
genomstekt.
3: Bryn det strimlade morötterna i lite smör tillsammans med
örterna, cherrytomaterna och det små delade saltgurkorna.
Lägg därefter upp en lagom mängd på varje tallrik, montera
en rand av svartsås vid sidan av och skiva upp den beacon-
inbakta kycklingen, en skiva per portion skall vara nog då
detta är en förrätt eller en mellanrätt. Avsluta med en färsk
timjankvist.
i en tjockbottnad kastrull och låt det koka tills endast en tredjedel
av vätskan återstår då rör du i smöret och tar såsen av värmen.
( Det här är en såkallad reduktion på vin och balsamvinäger och
gelen samt sockret ger såsen dess söta karaktär och smak).
2: Linda in kycklingfilen hel i alla fyra beaconskivorna och stek
i stekpannan tills beaconet fått en gyllene färg, efterstek därefter
kycklingen inlindad i folie i ugnen på 165 grader tills den är
genomstekt.
3: Bryn det strimlade morötterna i lite smör tillsammans med
örterna, cherrytomaterna och det små delade saltgurkorna.
Lägg därefter upp en lagom mängd på varje tallrik, montera
en rand av svartsås vid sidan av och skiva upp den beacon-
inbakta kycklingen, en skiva per portion skall vara nog då
detta är en förrätt eller en mellanrätt. Avsluta med en färsk
timjankvist.
Bon apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar