Stekt sparris i beacon
med en hollandaisesås och
hyvlad parmesan
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
12 st gröna sparris
4 st beacon skivor
Några hyvlade parmesanost skivor
1 st morot i små tärningar
1 st rödlök i små tärningar
salt och peppar
1 dl hollandaisesås
1: Putsa och skär bort rotändorna på sparrisen, fördela dem i 4 st
knipper med tre st sparris i varje knippe. Rulla en skiva beacon
över varje sparrisknippe, du skall nu ha 4 st buketter med tre st
sparris i var som är inrullade i en beaconskiva, beräkna 2 buketter
per person.
2: Bryn den tärnade moroten och löken i smör en liten stund, lyft
det därefter upp på förvärmda tallrikar och häll en lagom mängd
av hollandaise såsen över. Stek sparrisbuketterna i stekpannan
tills beaconet fått en gyllene färg varefter du lyfter dem upp på
tallrikarna och monterar till sist några hyvlade parmesan-ost
flarn över.
3: Hollandaise såsen: 10 äggulor , 1/2 dl vatten , 1 kg smör
cayennepeppar, citronsaft , salt. Hollandaisesås kan tillagas
Bon apetité
med en hollandaisesås och
hyvlad parmesan
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
12 st gröna sparris
4 st beacon skivor
Några hyvlade parmesanost skivor
1 st morot i små tärningar
1 st rödlök i små tärningar
salt och peppar
1 dl hollandaisesås
1: Putsa och skär bort rotändorna på sparrisen, fördela dem i 4 st
knipper med tre st sparris i varje knippe. Rulla en skiva beacon
över varje sparrisknippe, du skall nu ha 4 st buketter med tre st
sparris i var som är inrullade i en beaconskiva, beräkna 2 buketter
per person.
2: Bryn den tärnade moroten och löken i smör en liten stund, lyft
det därefter upp på förvärmda tallrikar och häll en lagom mängd
av hollandaise såsen över. Stek sparrisbuketterna i stekpannan
tills beaconet fått en gyllene färg varefter du lyfter dem upp på
tallrikarna och monterar till sist några hyvlade parmesan-ost
flarn över.
3: Hollandaise såsen: 10 äggulor
cayennepeppar,
antingen med eller utan reduktion ( franskt manér).
-Skira smöret i en skål i ett värmebad.
-Äggulor och vatten vispas kraftigt i en sauteuse över värme
tills en liten luftig och fluffig smet erhålls. Temperaturen bör
vara runt mellan 50-60 grader.
-Ställ sauteusen på en fuktig duk och vispa ner det skirade
smöret i äggsmeten, var noga med att inte bottensattsen från
smöret kommer med, sila såsen och smaksätt den med salt,
citronsaft och lite cayannepeppar.
-Skira smöret i en skål i ett värmebad.
-Äggulor och vatten vispas kraftigt i en sauteuse över värme
tills en liten luftig och fluffig smet erhålls. Temperaturen bör
vara runt mellan 50-60 grader.
-Ställ sauteusen på en fuktig duk och vispa ner det skirade
smöret i äggsmeten, var noga med att inte bottensattsen från
smöret kommer med, sila såsen och smaksätt den med salt,
citronsaft och lite cayannepeppar.
Bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar