" Nu sjunger marken under mina fötter
och lekfull vindil blåser i mitt hår, där
gnolande och sommaryr jag går, en väg
med blekta barr och blanka rötter, som
solen full med gröna fläckar sår.
( Erik Lindorm )
Mycket mera än så behöver inte sägas.
Ha en skön sommar och njut varje tillfälle.
2 kommentarer:
Härliga bilder! Tårtan längst ner tar jag lite personligt idag. ;) Sommartid är också skördetid, och nu är det dags att skörda våra 5 liter finhackad dill. Ditt tips om timjan/citron ska absolut testas! Du menar alltså att denna "cocktail" funkar perfekt även till gravlax, dillkött och redd fisksoppa m.m, utan några bismaker som man inte önskar? Och så en sak till: För att tillfredsställa det kära Skruvstädets typiskt kvinnliga och omättliga nyfikenhet kan jag rekommendera henne att fråga sin alltvetande och diskkrävande gubbe om ett av förra seklets bästa vinår, strax innan ni föddes. Det kom mycket gott det året. =) Därmed nog sagt i den frågan, hoppas jag.. :)) Haa de, bäggebåda!! :) //Pärlan
Jo du, blanda finhackad dill tillsammans med finhackat citronskal och timjan, det blir en slags italiensk gremoulata som är utmärkt till all slags mat, både fisk och kött. - Gremoulata är en Toscansk krydda baserad på citronskal, vitlök och persilja som finhackas och används till brässerad mat men främst till osso buco. Själv har jag använt mig av just skalet från citronen, endast det gula, inte det vita i skalet för det ger en besk smak, därefter har jag finhackat det med timjan och dill eller persilja. Det bästa är att du kan frysa ner det i portioner som du sedan kan ta upp för att krydda ditt kött eller din fisk med.
Skicka en kommentar