MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Lämna gärna något avtryck eller spår efter dig här i form av en kommentar eller hälsning, det är alltid lika välkommet. Och svar får du alltid. Hälsningar: Christian. Volo placet convivium

söndag 14 mars 2010

Tyvärr så måste jag konstatera att den finlandssvenska bloggen jag också har är allt för trög och tekniskt ostabil när det gäller att hålla en god standard så det närmaste jag kan gör är att kanske helt avsluta den och övergå helt till denna min än så länge ordentligt stabila blogg, får se vad som blir aktuellt, någonting måste hur som helst göras.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är bloggen.fi under all kritik nu och då, men vi vill nog väldigt gärna ha Stumppen kvar i gemenskapen. Försök stå ut, så hoppas vi att dom får nån ordning på stjiiten så småningom. //Zwei

Christian Tikkanen sa...

nej tack tyvärr så har mina farhågor allt för många gånger besannats så tyvärr tackar jag för mig och håller mig till denna stabila site i fortsättningen. men kommer så ofta det finns anledning att titta in i den siten också, hade bra.

Christian Tikkanen sa...

så är det ju trots allt så att den största skaran läsare och kollegor har jag här.

Anonym sa...

Jag har min blogg på bloggen.fi endast som en inkörsport till min matblogg här på blogger. Hehe *skäms* Men du måste väl ändå hålla med att bloggen.fi är klart bättre nu än den tidigare pinsamt enkla versionen? Men den ger ändå inte mycket spelrum när man är van med blogger... Men du kan ju anmäla den här bloggen till bloggen.fi:s "övriga bloggar", så är du ju på sätt och vis där. Eller kanske du har det redan?
Ha det bra! H. Malins Mat

Christian Tikkanen sa...

Hej Malin ! Jo du jag har också bloggen.fi som en inkörsport till den här bloggen. Och visst är bloggen.fi;s nya system bättre bän det förra, men ändå är det lpångt ifrån där var det borde vara när det gäller bloggar och tekniken.... och så är det tyvärr så att om man vill ha en ofantligt mycket mera större skara av läsare så är ju nog detta blogger,com system det bästa. Jag vet inte hur det görs eller går till men när man är här på Gogles bloggar är man ännu mera läst en vad man är på bloggen,fi även om det också har ett ganska så stort system som kräver resurser och tillsyn så har den till tider ändå krachat, vad det beror på vet jag inte men blogger,com har inte kraschat en endaste gång ännu och så är den ju så otroligt snabb och effektiv, dessutom fullständigt formbar i alla avsikter, eller hur.
Så jag tror inte att jag skall mera sätta möda på att försöka hålla min bloggen.fi blogg vid liv, den verkar vara bara så inestängd i den finlandssvenska ankdammen...=) då jag jämför med den här som jag ändå känner mig mera hemma med. Vi hörs.