Stekta jätteräkor och en spenatfylld galette
med en smak av orienten
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
Färska jätteräkor (Scampi) räkna med minst 5 st per person
1/3 av en röd chilipeppar
20-30 st spenatblad allra helst färska
En liten gul lök
2 msk creme fresch
Saften av en citron
Salt och peppar
En nypa socker
1 smördegsplatta
1: Börja med att skära smördegsplattan i fyra stycken mindre kvadrater. Du skall nu ha 4 stycken lika stora små smördegsplattor, galetter, som du gör på följande vis med: skär ut en mindre fyrkant inne i den lilla plattan utan att för den skull skära helt igenom, detta gör att när du sedan har gräddat dina små galetter kan du enkelt med en liten kniv öppna den mindre kvadraten som ett lock i dina galetter och in i galetten läggs sedan spenatfyllet och locket överst, (Saknas på bilden).
2: Blanchera spenaten och hacka den därefter grovt. Skär chilipepparn i smala strimlor, det samma gör du med löken, blanda den samman med spenaten och en liten skvätt av citronsaften. Lägg fyllet i het stekpanna med lite smör, strö en nypa socker över, låt den svättas i någon sekund varefter du tar den av värmen, tillsätter creme fresch under omrörning, låt det svalna varpå du lägger en lagom mängd av spenatfyllet i varje galett.
3: Skala det färska jätteräkorna och stek dem därefter hastigt i stekpannan, när det är färdiga vilket inte bör ta mer en högst1-2 minuter häller du över resten av citronsaften, salta och peppra samt smaka av. Servera genast.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar