"Stange" Gårdskyckling, glaserade persiljerötter
och morötter samt en kycklingsky och pressad potatis
Receptet för 4-6 personer
Ingredienser:
En hel gårdskyckling
4-6 st Persiljerötter
4-6 st morötter
Några gula lökar
1 msk färsk skuren timjan
Salt och peppar
Smör
2 dl rödvin
1: Putsa och torka av den hela kycklingen och gnid in den med salt och peppar. Lägg den upp på en ugnsfast form och lägg några smörklickar över kycklingen. Skala löken och skär den i grova bitar som du lägger med i långpannan. Häll vinet över kycklingen och strö den färska timjanen över, grädda i ugnen på 125 grader i ca 3-4 timmar, när en halv timme återstår höjer du värmen till 200 grader och griljerar kycklingen vackert gyllene.
2: Skala rotfrukterna och skär den på längden i tjocka strimlor och stek dem därefter i stekpanna med lite smör, salta och peppra och låt dem stekas färdiga på svag värme. Tag rotsakerna och lägg dem tillsammans med kycklingen i långpannan det sista minuterna av stekningen. När allting är klart serverar du kycklingen på stort fat tillsammans med skyn som kommit från kycklingen och kokt pressad potatis till. Rotsakerna placerar du vackert upp på det samma fatet.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar