Chokladbakelsen Tommasi
Ingredienserna är beräknade för en kaka till 8 personer.
En mjuk chokladkaka
230 g aprikosmarmelad
2 dl Tommasi Recioto di Valpolicella, Fiorato dessertvin
Några Färska jordgubbar
Riven choklad
Vispgrädde
1: Dela chokladkakan i tre delar som man gör när man skall laga en tårta. Fyll mellan varje del en lagom mängd med aprikosmarmelad. Dränk sedan tårtan med dessertvinet och låt den stå och dra till sig smaken en liten stund fören du skär upp den i portionsbitar.
2: Servera tårtan från stora tallrikar och gör som jag har gjort, på tallriken har jag monterat en liten strimma av den samma aprikosmarmeladen som själva tårtan blivit fylld med och vid sidan av det en skedad boll av vispgrädde. På de har jag sedan rivit en liten del mörk blockchoklad och till sist placerat några färska jordgubbar intill.
Vinet till desserten är självklart detta:
Tommasi Recioto di Valpolicello, Fiorato 2005. Italien
Bon appetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar