På begäran, här kommer receptet på:
( Hjortronsoppa med gräddfilspudding
och söta kryddbrödskrutonger )
och söta kryddbrödskrutonger )
Ingredienser:
200 g hjortron
100 g socker
1 dl vatten
½ dl vitvin
1 st stjärnanis
1 st kanelstång
2 st nejlike frön
100 g socker
1 dl vatten
½ dl vitvin
1 st stjärnanis
1 st kanelstång
2 st nejlike frön
65 g socker
3 dl visp grädde
1 st vaniljestång
2 dl gräddfil från ett lokalt mejeri
2 st gelatin plattor
100 g Malax limpa
3 dl visp grädde
1 st vaniljestång
2 dl gräddfil från ett lokalt mejeri
2 st gelatin plattor
100 g Malax limpa
40 g smör
Smält 100 g socker i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Häll i vatten, vitvin, stjärnanis, kanel och nejlika och låt det koka upp.
Tillsätt hjortronen och låt det koka ihop i ca. 5 minuter. Lyft upp hjortronen och låt dem rinna av. Ta bort kryddorna. Koka ihop lagen till passlig konsistens. Passera hjortronen igenom en sil och rör dem ner i lagen.
Lägg 65 g socker i en kastrull, tillsätt grädden och vaniljestången och låt det koka ihop tills sockret har löst seg upp. Dra kastrullen ifrån värmen og piska in gräddfilen. Smält gelatinen i lite kokande vatten och rör den in. Fördela allt i formar och låt stå kyligt i ca. 1 timme tills puddingen styvnat.
Bryn smör i en panna och stek brödtärningarna gyllene. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Anrätta puddingen i en djup tallrik och häll soppan runtomkring och lägg på brödkrutonger.
Bon appetit
2 kommentarer:
Tack=)! Vilken service;) Hinner knappt fråga så finns receptet här.
Yepp. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge....
Skicka en kommentar