Fransk chokladtårta, apelsin-jordgubbssirap
vaniljkräm och daim bon bon
Laga en klassisk Fransk krämig chokladtårta och dränk den därefter i några matskedar konjak och apelsinsaft. Skär ut lagom stora bitar till var och en och lägg dem på stora tallrikar.
Koka ihop 1 dl apelsinsaft med 4 msk socker och några klyftor apelsiner samt några jordgubbar, låt de koka tills det blir trögflytande och nästan som sirap. Ringla sirapen och de inkokta jordgubbarna med apelsinklyftorna över på tallrikarna.
Lägg en liten klick vispgrädde med daim bon bon vid sidan av och servera med vaniljglass till.
Koka ihop 1 dl apelsinsaft med 4 msk socker och några klyftor apelsiner samt några jordgubbar, låt de koka tills det blir trögflytande och nästan som sirap. Ringla sirapen och de inkokta jordgubbarna med apelsinklyftorna över på tallrikarna.
Lägg en liten klick vispgrädde med daim bon bon vid sidan av och servera med vaniljglass till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar