Det är i tidig ålder som det goda intrycken och rätta egenskaperna med förhållande till mat skall skapas och ingen teknik kan göra det bättre än Sapere med smakskolor för barn. Teknik som utvecklats för att med en lekfull tillnärmning till alla slags råvaror kunna väcka barnens intresse för det gastronomiska. En sensoriskt träning med mat för alla sinnen. En måltidsfostran där man medvetet lär barn till kritiska och självständiga individer och konsumenter. Här riktigt ser man hur barnet är ivrigt intresserat av att både få smaka som känna och lukta på chokladfondy, låt barnen få leka under kontrollerade former med maten, det väcker deras nyfikenhet och intresse för maten samtidigt som det börjar våga smaka på någonting nytt. Mat-hälsa-livskvalitet är årets kampanj för Norge i det Nordiska ministerrådet, och barnen är en del av den kampanjen.
Jag önskar alla, speciellt barn ett smakrikt och
spännande nytt mat-år! Och till er föräldrar
säger jag, lägg inga gränser för barnens nyfikenhet
och låt inga pekpinnar förekomma i den måltidsfostran!
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar