Österbottnisk Kalvdans, en jordgubbsskål
och syrliga bär
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
½ liter tjock mjölk allra helst komjölk från
första mjölkningen till kon som just kalvat
½ tsk kanel
½ dl socker
2 dl rensade jordgubbar/ spara några bär
till själva dekorationen av skålen.
1 msk konjak
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
några rödvinbärsklasar
ett par stycken björnbär eller hallon
till dekorationen av tallrikarna
1: Smörj en lagom stor ugnsform och blanda samman mjölken
med kanelen och sockret, häll det i den smorda formen och
grädda i ugn på 185 grader i ca ½ timme eller tills mjölken stelnat
i formen.
2: Blanda samman jordgubbarna, konjaken, vaniljsockret och
socker kör i mixer till en jämn och slet massa, häll därefter upp i
små glas och dekorera med någon jordgubbsklyfta.
3: Doppa rödvinbärsklasarna i pudersocker och ställ dem därefter
på tallrikar och servera tillsammans med kalvdansen och det
syrliga bären.
med kanelen och sockret, häll det i den smorda formen och
grädda i ugn på 185 grader i ca ½ timme eller tills mjölken stelnat
i formen.
2: Blanda samman jordgubbarna, konjaken, vaniljsockret och
socker kör i mixer till en jämn och slet massa, häll därefter upp i
små glas och dekorera med någon jordgubbsklyfta.
3: Doppa rödvinbärsklasarna i pudersocker och ställ dem därefter
på tallrikar och servera tillsammans med kalvdansen och det
syrliga bären.
Läs också mitt tidigare inlägg om kalvdansen, det hittar du här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar