Pesto-marinerad och ångkokt torskrygg
grön sparris och morot med en smörsås
och gräslökspotatis
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
600 g torskfilé
En knippe färska gröna sparris
Några morötter
En handfull rukkola sallad
2 st tomater
1 st rädisa
Saften av en citron
Rypsolja
1 msk rostade pumpafrön
Salt och peppar
1: Skär torskfilén i 4 lika stora bitar och pensla varje bit med Nordisk pesto. Ångkoka fisken i ca 3-5 minuter, just så länge att köttet blivit vackert vitt och lamellerna i fiskköttet ännu sitter ihop. Bästa resultatet får man om man har en kastrull med ett ner sänkbart inre botten där fisken skall placerar och ändå inte ligger i vattnet, utan blir så att säga ångkokt av det heta ångor som det kokande vattnet avger.
2: Under tiden fisken kokas skalar du moroten och skär den på längden i långa tunna strimlor, i samma storlek som den gröna sparrisen. Koka bägge grönsakerna i lättsaltat vatten tills de är färdiga, det bör inte ta mera än 5 minuter.
3: Hacka Rukkolan grovt, strimla rädisan och skär tomaten i små tärningar. Rosta pumpafröna i lite olja och tillsätt en nypa salt. Blanda samman salladen med det rostade pumpafröna och häll över lite god rypsolja och citronsaft och rör om. Spara en del av citronsaften till fisken.
4: Dags att se om torsken och lyfta den upp på tallrik, men före det pressar du över lite citronsaft. Placera morot och sparris i botten av tallriken, som en bädd för fisken att ligga på. Över torsken placerar du en lagom klick av den ihop rörda salladen och så till sist häller du över den varma smörsåsen. Servera med antingen kokt potatis eller potatismos kryddat med klippt gräslök och lite dill. Voila!
Den nordiska peston hittar du här:
eller
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar